Sajtos rudacska
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 40 dkg finom liszt
- 17 dkg vaj
- 3 db tojássárgája
- 1 dkg élesztő
- kb. 2-3 dl tejföl
- 5 dkg reszelt pármai sajt
tetejére
- 15 dkg sajt
- 2 db tojás
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés
A tészta hozzávalóit tésztává gyúrjuk. Olyan vékonyra nyújtjuk ki, amilyenre csak tudjuk és hajtogatjuk. Először elölről, balról, felülről, jobbról. Hűvös helyen pihentessük 2-3 órán át. 3-4 mm-re kinyújtva, 10 cm hosszúra, és 2 mm szélesre vágjuk, megcsavarjuk, belemártjuk a tejföllel elkavart tojássárgába. Hosszúra reszelt sajtot teszünk rá. Előmelegített sütőben sütjük alsó takaréklángon 8-10 percig, utána felső takaréklángon 5 percig. De lehet kétujjnyi széles, 15 cm hosszú rudakká is vágni, ilyenkor a sütése 5-10 perccel tovább tart.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.